nlc.hu
Gasztro
Spenótos haltekercs

Spenótos haltekercs

Hozzávalók:

• egy doboz nem krémes mirelit spenót
• 1 fej vöröshagyma
• 1 kiskanál olivaolaj
• nagyobb tonhal vagy lazacszeletek
• 1 db citrom
• 1 evőkanál friss gyömbér lereszelve
• tengeri só, szerecsendió, szójaszósz

Elkészítése:

Engedd fel a mirelit spenótot, majd rövid idő alatt párold meg. Vágd fel apróra a vöröshagymát, és kevés olajon párold meg. Szórd bele a spenótot és ízesítsd a fűszerekkel (só, szerecsendió). Főzd addig, amíg a spenótban maradt lé teljesen elpárolog, majd tedd félre a tűzhelyről.

A halszeleteket fektesd egy tányérra, locsold meg egy kevés szójaszósszal, tegyél rá egy-két kanál spenótot és tekerd fel.

A haltekercseket fektesd szorosan egymás mellé egy jénai tálba. A citrom levét facsard ki, adj hozzá egy-két evőkanál vizet és a reszelt gyömbért. A lé felével locsold meg a halakat, majd fedd le alufóliával és előmelegített sütőbe, 15-20 percig süsd. A sütésidő felénél locsold rá a maradék páclét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top