Gasztro

Ludaskása

Hozzávalók:

• libaaprólék
• leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
• só, bors
• libazsír vagy olaj
• 25 dkg rizs

Elkészítése:

A libaaprólékot két liter vízben a leveszöldség hozzáadásával lassú tűzön főzd meg, amíg a hús megpuhul. Egy másik lábosban pirítsd meg a rizst kevés libazsíron vagy olajon, és annyi húsleveslével engedd fel, amennyi jól ellepi. A rizst lassú tűzön párold tovább, amíg megpuhul, majd add hozzá a főtt aprólékot és a húsdarabokat is. Még egy kis ideig főzd együtt a rizzsel. Tálaláskor szórd meg törött borssal.

További ajánlatunk Márton napra

Márton és a libák»
Töltött libanyak»
Libakocsonya»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top