nlc.hu
Gasztro
Gyógyfellegvár

Gyógyfellegvár

A Gyermelyi fõzõtanfolyam ezúttal is pazar környezetben kerül megrendezésre: a Hunguest Hotel Pelion, Magyarország talán legeredetibb és legelõnyösebb fekvésû gyógy- és wellness szállodája lesz az idei rendezvény házigazdája.

A Balaton-felvidék egyik legszebb városa, Tapolca szívében, egy 4 hektáros parkban található ez a 4 csillagos, igényesen és gyógyászati szempontból maradéktalanul felszerelt szálloda.
A hotel alatt húzódó karszt-barlangrendszert 1903-ban fedezték fel, és 1981-ben gyógybarlanggá nyilvánították. A szálloda vendégei fedett folyosón juthatnak a barlangba, melynek speciális mikroklímája méltán világhírű.

Az állandó 14-16 ˚C-os hőmérséklet és a szinte 100 %-os relatív páratartalom miatt a levegő gyakorlatilag por- és pollenmentes. Ez lehetővé teszi, hogy asztmás és allergiában szenvedő páciensek is igénybe vegyék. A félhomály, a csend és a nyugalom már önmagában stresszoldó hatásású.

Az infrastruktúra páratlanságát a 228 szoba (ebből 8 apartman, 4 luxusapartman), illetve azok felszereltsége hivatott demonstrálni: minden szoba légkondicionált, saját hőmérséklet-szabályozási lehetőséggel. A minibár, mozicsatornás televízió, telefon, internet-csatlakozási lehetőség szintén az alapfelszereltség része.

A wellness-, sport- és fitness-szolgáltatások terén is egyedülálló a Pelion Hotel: fodrászat, kozmetika, szolárium, többféle szauna, 2 squash-pálya, 4 teniszpálya, jacuzzi, minigolf, élményfürdő, gőzkabin, kondicionáló terem, gyermekmedence és masszázsszalon várja az idelátogatókat. A szolgáltatások közé sorolandó továbbá a gyermekfelügyelet és a saját gyermekmedencével felszerelt ingyenes óvoda.

A Pelion Hunguest Hotel kíváló helyszín konferenciák és nagyobb horderejű rendezvények megszervezésére. Konferenciatermei 200-300 fő befogadására alkalmasak. Természetesen a szükséges technikai háttér is biztosított.

Aki a kúrák időtartama alatt egyúttal gasztronómiai körutazást is tenni szeretne, szintén nem kell sokáig keresgélnie: a szálloda 300 fős étterme gazdag büféreggelivel, biosarokkal, büfévacsorával, illetve a’la Carte választékkal gondoskodik a kulináris élvezetekről. És hogy az éjszaka se teljen el étlen-szomjan, lobby-bar, grill-partik és 24 órás szobaszerviz szolgálat áll a vendégek rendelkezésére.

A barlangfürdőt és gyógyvizét elsősorban – természetesen – a gyógyulni vágyók figyelmébe ajánljuk. A termál medencék (15-15 m², víz hőmérséklete:33-37 ˚C) vize a szálloda területén lévő 224 m mély kútból tör elő. Ezen terápiát főként reumatikus és mozgásszervi panaszok kezelésére ajánljuk.

Minden gyógyulni, frissülni és üdülni vágyó vendéget szeretettel vár: a Hunguest Hotel Pelion, Tapolcán!

Olvass rólunk többet! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top