Gasztro

Jó hangulatban, barátságos emberekkel

Kinga, aki tevékenyen részt vett az elsõ Gyermelyi fõzõtanfolyam megszervezésében és lebonyolításában, így emlékezik az eseményre:

Én fogadtam a tanfolyam résztvevőit, és örülök, hogy ezt olyan kellemes környezetben tehettem, ahová mindenki szívesen érkezett. A Hotel Pelion a Balatontól északra, Tapolca városának egy csendes, kijjebb eső részén áll. Gyönyörű kertje van! Wellness szálló lévén persze nagyszerű termálfürdő és élménymedence is tartozik az épülethez.

A főzőtanfolyam egy hosszú hétvégén át tartott, ami azt jelenti, hogy már pénteken déltől vártuk a nyerteseket – akik részt vehettek a főzésoktatásban – és családtagjaikat. Miután sorra megérkeztek és elhelyezkedtek a szállóban, svédasztalos ínyenckedésre invitáltuk meg vendégeinket, ahol ki-ki kedve és étvágya szerint ebédelhetett vagy éppen uzsonnázhatott.

Külön öröm volt, hogy a főzőtanfolyam nyertesei életkor tekintetében vegyes

képet mutattak, volt nyugdíjas házaspár, fiatalabb család, sőt egy tíz év körüli, nagyon lelkes kislány is bekerült a résztvevők közé. Az igazi közös program az ismerkedő vacsorával kezdődött, ahol már Kovács Lázár és Kaszás Géza vitte a szót. A hangulat pillanatok alatt feloldódott, biztos vagyok benne, hogy mindenki remekül érezte magát. Ott volt Bokros Zsigmond is, a Gyermely Rt. vezérigazgatója, és azonnal összebarátkozott mindenkivel. Igazán nagyszerű este kerekedett. Jellemző, hogy bár mindenki fáradt volt a mozgalmas naptól és az utazástól, sokan egészen éjfélig fennmaradtak, hogy egymással beszélgessenek és meghallgassák Lázárék szórakoztató történeteit.

Szombaton azután megkezdődött az igazi munka. Szép nyári nap volt, ezért a tanfolyam a szabadban, a szálloda előtt kezdődött el. Ott volt a Receptklub stábja is, és felvett mindent, úgyhogy a tanfolyam résztvevői a sztárokkal együtt bekerültek a tévébe is. Azt hiszem, ezt mindenki nagyon élvezte. Az oktatás az elmélettel kezdődött, Kaszás Géza tartott előadást a tésztákról, mesélt a történetükről is. Ezután következett Kovács Lázár, aki a tésztakészítés gyakorlati fogásait mutatta be. A résztvevők később komoly tesztet írtak a tanultakból, én is részt vettem az értékelésben, és mondhatom, senki nem akadt, aki hibátlanul válaszolni tudott volna az összes kérdésre. Az azért egyértelmű volt, hogy mindenki sok új ismerettel gyarapodott.

A közös ebéd után Kovács Lázás és Kaszás Géza egy érdekes összefüggést mutatott be a gyakorlatban: ugyanolyan mártás vagy ízesítő másképp hat a különböző formájú tésztákon. Ezután következett a gyakorlati próba, amelynek során a résztvevők a szálloda konyháján maguk főztek tésztát. Az

elkészült ételeket Lázárék úgy értékelték, hogy nem tudták, melyiket ki főzte. Kiderült, hogy a legfinomabb tésztát a tanfolyamon részt vevő kislány készítette! Biztos vagyok benne, hogy háziasszonyként még nagy jövő áll előtte.
Rövid pihenő után, már este, borkóstolón vehettek részt a vendégek, majd következett az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol mindenki átvehette a tanfolyam elvégzését igazoló oklevelet. Ezután pedig jó hangulatú és nagyon finom díszvacsora zárta a tanfolyamot. Másnap, vasárnap még mindenki kedve szerint pihenhetett a szállóban vagy sétálhatott a környéken, majd sorra mindenki elutazott.

Úgy gondolom, a vendégeink szép emlékeket vittek magukkal, és örülök, hogy a Gyermelyi új játéka jóvoltából újabb nyertesek élhetik majd át a kellemes együttlét és az új ismeretek megszerzésének élményét.

Még több információ! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top