nlc.hu
Gasztro

Gesztenyepalacsinta

Hozzávalók:

• 25 dkg gesztenyeliszt
• 5 dkg hajdinaliszt
• egy csipet só, egy tojás
• 4-5 dl tej
• 5 dkg felolvasztott vaj

Töltelékhez:

• 15 dkg ricotta
• néhány evőkanál gesztenyeméz
• áfonya, vagy más bogyós gyümölcs
• 2-3 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A gesztenyelisztet keverd össze a hajdinaliszttel. (A gesztenyeliszt otthon is előállítható: főzd vagy süsd meg a gesztenyedarabokat, tisztítsd meg a héjától, és robotgéppel daráld meg. Hajdinalisztet pedig majdnem minden bioboltban lehet kapni.) A liszthez add hozzá a sót, a tojást és egy kevés tejet, majd keverd el a tésztát csomómentesre. A megmaradt tejet folyamatosan adagold hozzá.

Ebből a tésztából a szokásos módon készíts palacsintákat, amelyeket a következő gyümölcsös töltelékkel ízesíthetsz: egy-két kanálnyi túró a palacsinta felére kenve, rácsurgatva egy kevés méz, majd jöhet a gyümölcs. Az így kapott palacsintát hajtsd félbe, majd még egyszer félbe, vagyis negyedrészt, és szórd meg porcukorral.

Gesztenyés receptjeink


Gesztenyefesztivál»
Gesztenyés zserbó»
Toszlán gesztenyetorta»

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top