Hozzávalók:
25 dkg gesztenyeliszt
5 dkg hajdinaliszt
egy csipet só, egy tojás
4-5 dl tej
5 dkg felolvasztott vaj
Töltelékhez:
15 dkg ricotta
néhány evőkanál gesztenyeméz
áfonya, vagy más bogyós gyümölcs
2-3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A gesztenyelisztet keverd össze a hajdinaliszttel. (A gesztenyeliszt otthon is előállítható: főzd vagy süsd meg a gesztenyedarabokat, tisztítsd meg a héjától, és robotgéppel daráld meg. Hajdinalisztet pedig majdnem minden bioboltban lehet kapni.) A liszthez add hozzá a sót, a tojást és egy kevés tejet, majd keverd el a tésztát csomómentesre. A megmaradt tejet folyamatosan adagold hozzá.
Ebből a tésztából a szokásos módon készíts palacsintákat, amelyeket a következő gyümölcsös töltelékkel ízesíthetsz: egy-két kanálnyi túró a palacsinta felére kenve, rácsurgatva egy kevés méz, majd jöhet a gyümölcs. Az így kapott palacsintát hajtsd félbe, majd még egyszer félbe, vagyis negyedrészt, és szórd meg porcukorral.
Gesztenyés receptjeink
|