Gasztro

Gesztenyés zserbó

Hozzávalók:

• 60 dkg finomliszt
• egy csipet só
• egy kiskanál szódabikarbóna
• 25 dkg margarin
• 1,5–2 dl tej
• egy kocka élesztő
• 30 dkg kristálycukor
• 3 tojás sárgája
• 30 dkg darált dió
• egy üveg gesztenyelekvár
• egy tábla étcsokoládé

Elkészítése:

A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy evőkanál kristálycukrot és a kocka élesztőt. Kb. 10-15 percig tartsd langyos helyen, hogy az élesztő felfusson. Ezalatt a lisztet, a sót és a szódabikarbónát morzsold át a szobahőmérsékletű, puha margarinnal. Adj hozzá még 8 dkg cukrot is. Majd a két tojás sárgájával és az élesztős tejjel gyúrd össze tésztává. Hűvös helyen kb. egy órán át kell pihentetni.

A tésztát oszd három részre, majd egy tepsi méretűre nyújtsd ki a részeket. A darált diót keverd össze 20 dkg cukorral.

A süteményt a következőképpen kell összerakni: kivajazott, kilisztezett tepsibe fektesd be az egyik tésztalapot, kend meg gesztenyelekvárral és szórd meg a diós cukorral, fektesd rá a második tésztalapot, kend meg azt is gesztenyelekvárral, és szórd rá a cukros diót. Fedd le a harmadik tésztalappal. Fél óra pihentetés után kend meg egy tojás sárgájával a tetejét, és villával szurkáld meg. Előmelegített sütőbe, kis lángon kb. 45 percig kell sütni.
Ha kihűlt, tetejét kend be csokimázzal: vízgőz felett az étcsokoládét egy evőkanálnyi vajjal olvaszd fel, és simítsd a sütemény tetejére.

Gesztenyés receptjeink

Gesztenyefesztivál»
Toszkán gesztenyetorta»
Gesztenyepalacsinta»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top