Hozzávalók:
45 dkg gesztenyeliszt, vagy 2 db gesztenyemassza + 7 dk fehér liszt
víz
5 dkg olvasztott margarin
egy maroknyi rumba áztatott mazsola
szeletelt, hámozott mandula
Elkészítése:
Egy nagy tálban keverd össze a gesztenyelisztet 0,5 liter vízzel. Ha gesztenyeliszt helyett gesztenyemasszát használsz, akkor csak néhány evőkanálnyi kell a vízből, viszont kell még hozzá kb. 7 dekányi fehér liszt. Keverd hozzá az olvasztott margarint.
Egy gyümölcstortaformát kenj meg egy kevés zsiradékkal, és öntsd bele a gesztenyés masszát. Tetejét szórd meg a reszelt mandulával és egy-két evőkanálnyi olvasztott margarinnal. Előmelegített sütőben kb. 30 percig kell sütni, majd hűlni hagyni.
Gesztenyés receptjeink |