Hozzávalók:
6 dl víz
egy kis fejű chili paprika, félbevágva, kimagozva
4 dl tejszín
4 dl tej
egy fahéjrúd
vaníliarúd
egy tábla jó minőségű (kb., 75 %-s) étcsokoládé
egy tábla tejcsoki
2-3 evőkanál cukor
egy kiskanál őrölt mogyoró vagy mandula
Elkészítése:
Egy serpenyőben forrald fel a vizet a chili paprikával, úgy hogy a víz felére csökkenjen, majd tedd félre és vedd ki belőle a paprikát.
Egy másik lábosba öntsd össze a tejet, a tejszínt, tedd bele a vanília- és a fahéjrudat és forrald fel, majd tekerd le a lángot, és add hozzá a csokoládékat darabokra tördelve és a cukrot. Folyamatosan kevergesd, míg felolvad. Ha krémszerűvé vált, vedd ki belőle a vanília és a fahéjrudat, és keverd bele a csípős vizet. Csészékbe töltve, tetejére tejszínhabot tehetsz és megszórhatod őrölt mandulával vagy mogyoróval.
Kóstold meg a többi finomságot is! Forralt bor » Glögg » Mexikói forró csoki » Konyakos tej » Karamellás tej » Karácsonyi kávé » |