Gasztro

A maják forró csokija

Beköszöntött a nyálkás, undok hûvösség. Dobd fel magad egy ínyenc finomsággal!

Hozzávalók:

• 6 dl víz
• egy kis fejű chili paprika, félbevágva, kimagozva
• 4 dl tejszín
• 4 dl tej
• egy fahéjrúd
• vaníliarúd
• egy tábla jó minőségű (kb., 75 %-s) étcsokoládé
• egy tábla tejcsoki
• 2-3 evőkanál cukor
• egy kiskanál őrölt mogyoró vagy mandula






Elkészítése:

Egy serpenyőben forrald fel a vizet a chili paprikával, úgy hogy a víz felére csökkenjen, majd tedd félre és vedd ki belőle a paprikát.

Egy másik lábosba öntsd össze a tejet, a tejszínt, tedd bele a vanília- és a fahéjrudat és forrald fel, majd tekerd le a lángot, és add hozzá a csokoládékat darabokra tördelve és a cukrot. Folyamatosan kevergesd, míg felolvad. Ha krémszerűvé vált, vedd ki belőle a vanília és a fahéjrudat, és keverd bele a csípős vizet. Csészékbe töltve, tetejére tejszínhabot tehetsz és megszórhatod őrölt mandulával vagy mogyoróval.










Kóstold meg a többi finomságot is!


• Forralt bor »
• Glögg »
• Mexikói forró csoki »
• Konyakos tej »
• Karamellás tej »
• Karácsonyi kávé »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top