Gasztro

Glögg

A forralt bor skandináv verziója teával és gyümölccsel, vagy gyümölcslével felturbózva. Aki erõsebben szereti, az a bort vodkával, vagy brandyvel is helyettesítheti.





Hozzávalók:

• 3 dl víz
• 5 evőkanál cukor
• egy-egy kiskanál kardamom
• szegfűszeg
• 2-3 rúd fahéj
• egy csipet őrölt gyömbér
• 0,7 dl vörösbor
• 1 dl feketeribizli szörp


Elkészítése:

A vizet a cukorral és a fűszerekkel alacsony lángon melegítsd fel. Add hozzá a vörösbort és a szörpöt, és forrald fel az egészet. Leszűrve, néhány perc pihentetés után töltsd poharakba.










Kóstold meg a többi finomságot is!


• Forralt bor »
• A maják forró csokija »
• Mexikói forró csoki »
• Konyakos tej »
• Karamellás tej »
• Karácsonyi kávé »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top