Hozzávalók:
egy liter tej
4-5 evőkanál cukor
két tábla keserű csokoládé
egy kiskanál őrölt fahéj
egy csipet só
egy tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy lábosban forrald fel a tejet, a cukrot, vaníliás cukrot, sót, csokoládét, fahéjat. Mikor a csokoládé felolvad, tedd félre a tűzhelyről, hogy egy picit hűljön. Egy edénybe üsd bele a tojás sárgáját, és adj hozzá egy merőkanállal a meleg, de nem túl forró masszából. Keverd össze és öntsd vissza a csokis tejbe. Néhány percig tedd vissza a tűzhelyre, hogy átmelegedjen.
Kóstold meg a többi finomságot is! Forralt bor » Glögg » A maják forró csokija » Konyakos tej » Karamellás tej » Karácsonyi kávé » |