Gasztro

Mexikói forró csoki

Igazi energiabomba ez a csoki. Ha a karácsonyi vásárlás a hidegben lemeríti energiáidat, készítsd el, és egy pillanat alatt felmelegszel és magadhoz térsz.




Ebben a variációban tejet és tojást használunk.

Hozzávalók:

• egy liter tej
• 4-5 evőkanál cukor
• két tábla keserű csokoládé
• egy kiskanál őrölt fahéj
• egy csipet só
• egy tojás sárgája
• 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

Egy lábosban forrald fel a tejet, a cukrot, vaníliás cukrot, sót, csokoládét, fahéjat. Mikor a csokoládé felolvad, tedd félre a tűzhelyről, hogy egy picit hűljön. Egy edénybe üsd bele a tojás sárgáját, és adj hozzá egy merőkanállal a meleg, de nem túl forró masszából. Keverd össze és öntsd vissza a csokis tejbe. Néhány percig tedd vissza a tűzhelyre, hogy átmelegedjen.










Kóstold meg a többi finomságot is!


• Forralt bor »
• Glögg »
• A maják forró csokija »
• Konyakos tej »
• Karamellás tej »
• Karácsonyi kávé »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top