Gasztro

Mozzarellás tészta citrommal, fokhagymával és sonkával

Hozzávalók:





• 25 dkg olasz csavart tészta (ún. fusili)
• ½ dl olívaolaj
• 2 nagy fokhagymagerezd, megpucolva és finomra zúzva
• ½ citrom
• 10 dkg pácolt, szárított, szeletelt sonka (pl. Bolero)
• 1 nagy marék friss bazsalikom, apróra vágva
• só és frissen őrölt bors
• 12½ dkg mini-mozzarella, lecsepegtetve és félbevágva


Elkészítése:

1. Vizet melegítünk a tésztának, megsózzuk, aztán ha már forr, elkezdjük kifőzni benne a tésztát.

2. Amíg a tészta fő, haladunk tovább. A fokhagymát megpucoljuk, finomra zúzzuk, és egy közepes méretű serpenyőben kevergetve illatosra pároljuk az olívaolajon. Ezután apró falatokban hozzátépkedjük a sonkát, majd ujjainkon átszűrve hozzácsepegtetjük a fél citrom levét.

3. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a fokhagymás-citromos sonkával. Rászórjuk a bazsalikom felét, és teszünk hozzá a tészta főzővizéből 1-2 merőkanálnyit. Az egészet alaposan összeforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve 1-2 perc alatt összemelegítjük.

4. Az utolsó pillanatban, tehát közvetlenül tálalás előtt hozzákeverjük a tésztához a mini-mozzarellákat, és megszórjuk a maradék bazsalikommal.


2 adag lesz belőle.






Kóstold meg ajánlatunkat!


• Ha előre készülsz… Mustáros-szőlős csirkecombok »
• Ha kettesben ünnepelsz… Mandarinos csirkemell »
• Ha sokan jönnek… Fűszeres malac »
• Ha már túl sokat ettél… Édeskömény-saláta vöröskáposztával és füstölt lazaccal »
• Ha különlegesre vágysz… Kacsamell vörösboros áfonyamártással »• Ha a baba is ünnepel… Baba – menü: Sütőtökös pulyka túróval
Mama-menü: Vajas pulykacsíkok chilis sütőtökpürével »

• Ha hagyományos ízeket szeretnél… Gesztenyés pulyka »
• Ha unod már a rántott halat… Daniel sült lazaca »
• Ha megszállottan szeretsz sütni… Házi croissant »

Stahl Judit az Oli-Olá szilikon konyhai eszközeire esküszik »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top