Sonkás melegszendvics
Hozzávalók:
zsemle, vaj, gépsonka, toast lapka sajt
A zsemléket vágd félbe, kend meg vajjal, fektess rá egy-egy szelet sonkát és toast sajtot.
Süsd meg előmelegített sütőben néhány perc alatt. Tetejét borssal, ketchuppal vagy mustárral ízesítheted.
Kolbászos melegszendvics
Hozzávalók:
10 dkg gyulai kolbász, 10 dkg juhtúró, paradicsom, szeletelt toast kenyér, snidling
A kolbászt vágd fel apróra, és keverd össze a juhtúróval és az apróra vágott snidlinggel. Kend meg ezzel a masszával a szeletelt kenyeret, és fektess rá paradicsomkarikákat. Előmelegített grillsütőben süsd néhány percig.
Párizsikrémes melegszendvics
Hozzávalók:
10 dkg párizsi, egy kis fej vöröshagyma, 15 dkg reszelt sajt, 1-2 evőkanál vaj, tejföl, szeletelt kenyér, mustár, ketchup
A párizsit és a vöröshagymát vágd fel nagyobb kockákra, add hozzá a sajt felét, egy-két evőkanál tejfölt és szobahőmérsékletű puha vajat, majd turmixold össze. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral és ketchuppal. A masszát kend a kenyérszeletekre, tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal és forró sütőben vagy a grillezőben süsd meg, amíg a sajt a tetején megolvad.
Májkrémes szendvics
Hozzávalók:
10 dkg kenőmájas, egy evőkanál puha vaj, mozzarella sajt (a keményebb), szeletelt kenyér
A kenyérszeleteket kend meg vajjal, majd kenőmájassal, a tetejére pedig szeletelt mozzarella sajtot tegyél. Előmelegített grillsütőben süsd, míg a sajt a tetején megolvad.
Szardíniás melegszendvics
Hozzávalók:
olajos szardínia konzerv, vaj, fokhagyma, sajt, ketchup, szeletelt kenyér
Az olajos halat nyomkodd szét egy kiskanál mustárral, apróra vágott fokhagymával, sóval, és egy csipet vajjal. Keverd el, majd ezt a masszát kend az előzetesen vajjal megkent kenyérszeletekre. Tetejét szórd meg reszelt sajjtal és pirítsd meg a grillezőbe.
Téli esték vacsorája »
Készíts velünk melegszendvicset!
Ahol a sajt és a zöldség a főszereplő »