A melegszendvics-készítés legfontosabb hozzávalói
Alapnak bármilyen kenyér felhasználható. Legjobb, ha fehér szeletelt toast kenyeret, vagy félbarna szendvics kenyeret használsz. Különösen porhanyós lesz a melegszendvics, ha zsemlét veszel alapnak.
Feltétnek szalámi, kolbász, szalonnafélék, különböző sonkák, gomba, paradicsom, túró, juhtúró, tojás stb. illenek rá a legjobban, a legtöbb esetben ezek jól dúsíthatóak sajttal. Melegszendvics készítésekor nagyon jól felhasználható az előre felszeletelt toast sajt, a mozzarella vagy a Gouda sajt. De bátran kísérletezhetsz a markánsabb füstölt sajtokkal is.
A kenyérszeletek a legtöbb esetben vaj alapot kapnak. Ehhez érdemes a jobb minőségű teavajat megvenni, mivel ez nem annyira vizes, mint a margarin.
A melegszendvicskrémeket ízesítheted sóval, borssal, piros arannyal, vagy ketchuppal, mustárral, tejföllel, snidlinggel és zöldfűszerekkel.
Az elkészült szendvics piros arannyal vagy ketchuppal, mustárral, uborkával, újhagyma zölddel és snidlinggel díszíthető.
Készíts velünk melegszendvicset!