Gasztro

Téli esték vacsorája

A melegszendvics vitathatatlanul a legpraktikusabb eledelek egyike. Néhány perc alatt összeállítható és elkészíthetõ, és helyettesítheti az esti meleg vacsorát. Változatos, mert a hústól a tonhalon át a zöldségig bármivel ízesíthetõ.

A melegszendvics-készítés legfontosabb hozzávalói

Alapnak bármilyen kenyér felhasználható. Legjobb, ha fehér szeletelt toast kenyeret, vagy félbarna szendvics kenyeret használsz. Különösen porhanyós lesz a melegszendvics, ha zsemlét veszel alapnak.





Feltétnek szalámi, kolbász, szalonnafélék, különböző sonkák, gomba, paradicsom, túró, juhtúró, tojás stb. illenek rá a legjobban, a legtöbb esetben ezek jól dúsíthatóak sajttal. Melegszendvics készítésekor nagyon jól felhasználható az előre felszeletelt toast sajt, a mozzarella vagy a Gouda sajt. De bátran kísérletezhetsz a markánsabb füstölt sajtokkal is.

A kenyérszeletek a legtöbb esetben vaj alapot kapnak. Ehhez érdemes a jobb minőségű teavajat megvenni, mivel ez nem annyira vizes, mint a margarin.

A melegszendvicskrémeket ízesítheted sóval, borssal, piros arannyal, vagy ketchuppal, mustárral, tejföllel, snidlinggel és zöldfűszerekkel.
Az elkészült szendvics piros arannyal vagy ketchuppal, mustárral, uborkával, újhagyma zölddel és snidlinggel díszíthető.











Készíts velünk melegszendvicset!

Hússal, hallal »
Ahol a sajt és a zöldség a főszereplő »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top