Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta
3-4 db babérlevél
zsír vagy margarin
2-3 evőkanál liszt
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
piros fűszerpaprika
egy pohár tejföl
40 dkg füstölt kolbász
40 dkg füstölt oldalas
Kóstold meg többi levesünket is! |
Elkészítése:
A savanyú káposztát hideg vízben mosd át, hogy enyhüljön a savassága. Önts rá 3-4 liter vizet, add hozzá a babérlevelet, a füstölt oldalast, és főzd a lében puhára. Kevés zsiradékon pirítsd meg a lisztet úgy, hogy keverj bele finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát. A levest sűrítsd ezzel a zsemleszínű rántással, ha szükséges, még sóval is ízesítheted. Keverd bele a tejfölt, egy-két csepp citromlevet és a karikára vágott füstölt kolbászt.