Hozzávalók:
2-3 liter csontlé vagy víz
50 dkg sertésmáj
egy fej vöröshagyma
egy babérlevél, majoránna, bors
2-3 szelet kenyér pirítósnak
2 dl vörösbor
kevés zsiradék
Kóstold meg többi levesünket is! |
Elkészítése:
A sertésmájat mosd meg majd daráld le, a vöröshagymát vágd fel apróra. A zsiradékon pirítsd meg a vöröshagymát, és add hozzá a májat. Pirítsd át. Add hozzá a fűszereket (babérlevél, bors, majoránna), és öntsd fel a csontlével vagy leveskockával forralt vízzel. Lassú tűzön főzd készre. Vedd ki belőle a babérlevelet, és sűrítsd zsemleszínű rántással. Szitán szűrd át a levest, öntsd fel a vörösborral, és tedd vissza a tűzhelyre, hogy jól összeforrjon. Kockára vágott pirított kenyérrel lehet tálalni.