nlc.hu
Gasztro
Májpüréleves

Májpüréleves

Hozzávalók:

• 2-3 liter csontlé vagy víz
• 50 dkg sertésmáj
• egy fej vöröshagyma
• egy babérlevél, majoránna, bors
• 2-3 szelet kenyér pirítósnak
• 2 dl vörösbor
• kevés zsiradék

Kóstold meg többi levesünket is!

Korhelyleves »
Erőleves »

Elkészítése:

A sertésmájat mosd meg majd daráld le, a vöröshagymát vágd fel apróra. A zsiradékon pirítsd meg a vöröshagymát, és add hozzá a májat. Pirítsd át. Add hozzá a fűszereket (babérlevél, bors, majoránna), és öntsd fel a csontlével vagy leveskockával forralt vízzel. Lassú tűzön főzd készre. Vedd ki belőle a babérlevelet, és sűrítsd zsemleszínű rántással. Szitán szűrd át a levest, öntsd fel a vörösborral, és tedd vissza a tűzhelyre, hogy jól összeforrjon. Kockára vágott pirított kenyérrel lehet tálalni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top