Gasztro

Malacpörkölt

Hozzávalók:

• fiatal kb. 2 kg-os malac
• 4 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 20 dkg zöldpaprika
• 15 dkg paradicsom
• fűszerpaprika, só
• olaj

Elkészítése:

A fiatal malacot bőrével, lábaival, farkával, belsőségeivel vágd fel 5 dkg-os darabokra, kockára.
Olajon pirítsd aranysárgára az apróra vágott vöröshagymát. Adj hozzá ízlés szerint egy-két kiskanál fűszerpaprikát, keverd el, majd öntsd fel kevés hideg vízzel, és az egészet párold addig, amíg egy sűrű paprikás alapot kapsz. Ehhez keverd a malac felvágott darabjait, add hozzá a zúzott fokhagymát és egy kevés sót. Párold fedő alatt, gyakori kevergetés mellett. Ha sűrűsödni kezd, pótold kevés vízzel, majd lassan párold tovább. Közben add hozzá a paradicsomot és paprikát is. Amikor a leve elfőtt, ismét önts alá kevés vizet – így a hús is lassan készre párolódik. Legvégén, amikorra a hús megpuhul, sötétpiros színű, sűrű, szaftos levet kell kapni.

A pörkölt tetejéről az összegyűlt paprikaszínt merd le. Legjobban tarhonya, vagy galuska illik hozzá.

Kóstold meg!

Mézes-fűszeres malac »
Malacpörkölt »
Aszaltszilvás malacsült »
Tárkonyos malacraguleves »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top