Hozzávalók:
kisebb pecsenyekacsa
fél bögre áfonya (lehet fagyasztott is)
1 db alma
2,5 dl vörösbor
só, majoránna
méz
Elkészítése:
A kacsát tisztítsd meg, és alaposan mosd át vízzel. A bőrét vagdosd be, és kívül-belül dörzsöld át sóval és majoránnával. A húst tedd egy tepsibe, önts alá egy pohár vizet, a húsra pedig morzsolj el egy kevés margarint. Alufóliával takard le, és előmelegített sütőben párold puhára.
Ez alatt elkészítheted a mártást: az áfonyát és a vörösbort turmixold össze, ezt öntsd bele egy lábosba, és forrald addig, amíg összesűrűsödik. Hámozd meg az almát, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, ezt keverd bele az áfonya-szószba, ízesítsd egy-két evőkanál mézzel.
A megpuhult hús levét szűrd le, a húst hagyd a tepsiben és vágd fel nagyobb darabokra. Öntsd az áfonyaöntetet a húsra, és egy rövid időre tedd vissza a forró sütőbe, amíg a teteje szép piros színt kap. Burgonyakrokett, vagy párolt rizs illik hozzá.
Kóstold meg velünk! Csirkecomb áfonyamártásban » Kacsa áfonyával » Rántott camembert áfonyamártással » Muffin áfonyalekvárral » Túrós-áfonyás muffin » |