Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
egy csipet só
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 kg olvasztott vaj/margarin
kb.: 2 dl tej
2 tojás
10-12 kiskanál fekete áfonyalekvár
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a muffinsütő-formát sütőpapír kosarakkal béleld ki.
Egy nagy edényben keverd el a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kisebb edényben verd fel a két tojást, add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. A liszt közepébe fúrj egy mélyedést, öntsd bele a tojásos tejet és keverd át.
A tésztát töltsd bele a formákba, minden muffin tetejére egy-egy kiskanál áfonyalekvárt tegyél és kb. 20-25 percig süsd készre.
Elkészültét tűpróbával ellenőrizd.
Kóstold meg velünk! Csirkecomb áfonyamártásban » Kacsa áfonyával » Rántott camembert áfonyamártással » Muffin áfonyalekvárral » Túrós-áfonyás muffin » |