nlc.hu
Gasztro
Muffin áfonyalekvárral

Muffin áfonyalekvárral





Hozzávalók:

• 30 dkg liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• egy csipet só
• 15 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 10 kg olvasztott vaj/margarin
• kb.: 2 dl tej
• 2 tojás
• 10-12 kiskanál fekete áfonyalekvár


Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a muffinsütő-formát sütőpapír kosarakkal béleld ki.
Egy nagy edényben keverd el a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kisebb edényben verd fel a két tojást, add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. A liszt közepébe fúrj egy mélyedést, öntsd bele a tojásos tejet és keverd át.

A tésztát töltsd bele a formákba, minden muffin tetejére egy-egy kiskanál áfonyalekvárt tegyél és kb. 20-25 percig süsd készre.

Elkészültét tűpróbával ellenőrizd.






Kóstold meg velünk!

Csirkecomb áfonyamártásban »
Kacsa áfonyával »
Rántott camembert áfonyamártással »
Muffin áfonyalekvárral »
Túrós-áfonyás muffin »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top