
Hozzávalók:
![]() |
3 evőkanál keserű kakaópor
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál őrölt fahéj
egy csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 tábla étcsokoládé
1 tábla fehér tejcsoki
12 dkg barna cukor
2-3 db banán, villával szétnyomkodva
2 tojás
15 dkg felolvasztott margarin
5-10 dkg dió durvára aprítva
Elkészítése:
Vízgőz fölött vagy mikrosütőben olvaszd fel az étcsokoládét, a fehér csokit pedig aprítsd fel.
Egy mély tálba keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Robotgép segítségével keverd krémesre az olvasztott margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojással, végül add hozzá a szétnyomkodott banándarabokat. Keverd össze a kakaós lisztet, a vajas masszát, az olvasztott csokoládét, majd szórd bele a fehér csokidarabokat és a durvára aprított diót is. Folpackkal letakarva kb. 20 percig pihentesd a hűtőszekrényben, majd a masszából formázz diónyi nagyságú golyókat, a két tenyered összenyomásával pedig préseld laposra. Tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd.
Kóstold meg ezeket is: Almás cookie » A cookie nyomában » Karamellás cookie » |