Hozzávalók:
15 dkg barna cukor
15-18 dkg liszt
3 evőkanál napraforgó olaj
1 tábla étcsokoládé
1 csomag tejkaramell
1-1 kiskannás szódabikarbóna és sütőpor
1 egész tojás
Elkészítése:
A tojást, a cukrot és az olajat robotgéppel keverd krémes állagúra. Keverd össze a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral, majd add hozzá az apró darabkákra tördelt étcsokoládét. A tejkaramellás cukrokat egy éles kés segítségével aprítsd fel (5-6 darab elég is lesz, de ízlés szerint lehet beletenni többet is) és ezt is keverd bele a csokis lisztbe. Dolgozd össze a vajas alappal, majd a masszából formázz diónyi nagyságú golyókat, a két tenyered összenyomásával pedig préseld korong formára. Tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd.
Kóstold meg ezeket is: Almás cookie » Csokis-banános falatok » A cookie nyomában » |