Gasztro

Illatos pillanatok

Méregtelenítõ szauna, lazító masszázs illatos fürdõvíz – ezt kapjuk egy wellness központban. De otthon is részesülhetünk hasonló élményben, nem kell hozzá más, csak egy kád forró víz, és néhány szem a Pilóta Pillanatokból.




Egy-egy fárasztó nap után különösen fontos, hogy tudjunk lazítani, kikapcsolódni! Erre jó, az illóolajos fürdő. Engedjük tele a kádat forró vízzel! A vízsugár alá dobjunk két maréknyi tengeri sót. Amire a kád megtelik vízzel, a só is feloldódik. A sós víz jót tesz a bőrnek, segíti a méreganyagok kiürülését, ezáltal, feszesebbé, üdébbé varázsolja azt. Amikor már félig van a kád, csepegtessünk bele illóolajat is! Az illóolaj használat legfontosabb szabálya, hogy egyszerre maximum 3 félét használjunk, és összesen 9 cseppnél többet ne tegyünk a vízbe! Ezek az olajok ugyanis rendkívűl nagy koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagokat, ezért már ilyen kevés mennyiség is csodát tesz a testtel és a lélekkel.








Lazító fürdőhöz a jázmin, levendula, szantálfa olajok a legjobbak. Szépítő hatású a rózsafa, a pacsuli, és a teafa olaja. Bár ez utóbbi kettőnek elég jellegzetes, erős illata van, ezért csak óvatosan használjuk őket! A legjobb, ha többféle olajat szerzünk be, és azokat kedvünkre keverve saját illat kombinációnkat hozzuk létre!

De nem csak az illatok fontosak a lazításhoz! Gyújtsunk gyertyákat, és készítsünk magunknak egy nagy bögrényit kedvenc teánkból!
És ne felejtsünk el magunkkal vinni a fürdőszobába néhány falatot kedvenc édességünkből, a Pilóta Pillanatokból, hiszen a tökéletes kikapcsolódáshoz szükség van egy kis finomságra is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top