Hozzávalók:
A krémhez
2,5 dl tej
3 tojássárgája
10 dkg cukor
12,5 dkg főzőcsokoládé
6 evőkanál zselatinpor
2 dl tejszín
A körtés krémhez
50 dkg érett körte
5 dl víz
30 dkg cukor
4 evőkanál zselatinpor
fél citrom
2 dl tejszín
A charlotte-hoz
30 darab babapiskóta
A díszítéshez
15 dkg főzőcsokoládé
1 dl tejszín
csokoládédarabkák
Elkészítése:
Előző nap kell elkezdeni! A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A kis darabokra tört csokoládét a tejben megolvasztjuk, simára keverjük, majd állandóan kevergetve kislángon a tojáshoz adjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd a krémbe dolgozzuk, kihűtjük, végül a habbá vert tejszínhez keverjük. A körtés krémhez a körtéket meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és húsukat felkockázzuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, majd a körtéket ebben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, citromlével meglocsoljuk. A szirupba keverjük a hideg vízben feloldott zselatint, végül a habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk, az alját meg a széleit babapiskótával “kibéleljük”, és váltakozva a közepére simítunk 1-1 réteg csokoládés és körtés krémet. Végül babapiskótákkal a tetejét befedjük, és másnapig hideg helyre tesszük. Közvetlenül tálalás előtt borítjuk ki a formából. A tetejére a mázhoz a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tejszínnel simára keverjük, és ezzel a charlotte-ot megkenjük. A tetejét körtével és reszelt csokoládéval díszíthetjük.