Hozzávalók:
50 g élesztő
1, 5 + 3 dl tej
50 dkg kukoricaliszt
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojás
10 dl tejföl
áfonyalekvár
Elkészítése:
Az élesztőt 1, 5 dl langyos cukros (1 evőkanál) tejben futtasd fel. A puha margarint keverd krémes állagúra a cukorral és az egész tojással. Apránként szórd bele a lisztet (minden egyes adag után jól átkeverve a tésztát), öntsd hozzá a megfuttatott élesztőt, adj hozzá egy csipetnyi sót, 2-3 evőkanál tejfölt és 3 dl tejet.
Egy nagyobb tepsit kenj ki vajjal, liszttel, öntsd bele a masszát, és a tetejére áfonyalekvárt kanalazz, szétszórtan. Előmelegített sütőbe 30-40 percig süsd. Vágd fel nagyobb kockákra és a tetejét szórd meg vaníliás porcukorral.