Gasztro

Ízes prósza

Puliszka, polenta, málé, prósza, ismerõsen csengõ szavak. Jelentésük és "felhasználásuk" sok-sok évtizeden át feledésbe merült, mígnem napjaink egészségre törõ reformkonyhája ismét életre keltette ezeket a kukorica-alapból készült finomságokat.





Hozzávalók:

• 50 g élesztő
• 1, 5 + 3 dl tej
• 50 dkg kukoricaliszt
• 10 dkg margarin
• 10 dkg cukor
• 2 tojás
• 10 dl tejföl
•  áfonyalekvár

Elkészítése:

Az élesztőt 1, 5 dl langyos cukros (1 evőkanál) tejben futtasd fel. A puha margarint keverd krémes állagúra a cukorral és az egész tojással. Apránként szórd bele a lisztet (minden egyes adag után jól átkeverve a tésztát), öntsd hozzá a megfuttatott élesztőt, adj hozzá egy csipetnyi sót, 2-3 evőkanál tejfölt és 3 dl tejet.
Egy nagyobb tepsit kenj ki vajjal, liszttel, öntsd bele a masszát, és a tetejére áfonyalekvárt kanalazz, szétszórtan. Előmelegített sütőbe 30-40 percig süsd. Vágd fel nagyobb kockákra és a tetejét szórd meg vaníliás porcukorral.
  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése