nlc.hu
Gasztro
Meggyes prósza

Meggyes prósza

Puliszka, polenta, málé, prósza, ismerõsen csengõ szavak. Jelentésük és "felhasználásuk" sok-sok évtizeden át feledésbe merült, mígnem napjaink egészségre törõ reformkonyhája ismét életre keltette ezeket a kukorica-alapból készült finomságokat.





Hozzávalók:

• 60 dkg kukoricaliszt
• 5 g élesztő
• 1, 5 + 3 dl tej
• 10 dkg margarin
• 15 dkg cukor
• 2 tojás, egy deci tejföl
• egy üveg meggybefőtt
• 2-3 evőkanál darált dió


Elkészítése:

Az élesztőt 1, 5 dl langyos cukros (1 evőkanál) tejben futtasd fel. A puha margarint keverd krémes állagúra a cukorral és az egész tojással. Apránként szórd bele a lisztet (minden egyes adag után jól átkeverve a tésztát), öntsd hozzá a megfuttatott élesztőt, adj hozzá egy csipetnyi sót, 2-3 evőkanál tejfölt és 3 dl tejet.
Két-három evőkanál darált diót keverj össze egy evőkanál cukorral és ezzel szórd meg a lecsöpögtetett meggyet.
A tésztát öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe és szórj a tetejére meggyhalmokat. Előmelegített sütőbe kb. 30-40 percig süsd. Vágd fel nagyobb kockákra és a tetejét szórd meg porcukorral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top