Hozzávalók:
60 dkg kukoricaliszt
5 g élesztő
1, 5 + 3 dl tej
10 dkg margarin
15 dkg cukor
2 tojás, egy deci tejföl
egy üveg meggybefőtt
2-3 evőkanál darált dió
Elkészítése:
Az élesztőt 1, 5 dl langyos cukros (1 evőkanál) tejben futtasd fel. A puha margarint keverd krémes állagúra a cukorral és az egész tojással. Apránként szórd bele a lisztet (minden egyes adag után jól átkeverve a tésztát), öntsd hozzá a megfuttatott élesztőt, adj hozzá egy csipetnyi sót, 2-3 evőkanál tejfölt és 3 dl tejet.
Két-három evőkanál darált diót keverj össze egy evőkanál cukorral és ezzel szórd meg a lecsöpögtetett meggyet.
A tésztát öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe és szórj a tetejére meggyhalmokat. Előmelegített sütőbe kb. 30-40 percig süsd. Vágd fel nagyobb kockákra és a tetejét szórd meg porcukorral.