Gasztro

Apró fánk

Megkezdõdtek a farsangi mulatságok, és ahogy nincs karácsony mákos, diós bejgli nélkül, úgy nem múlhat el ez az idõszak fánksütés nélkül.





Hozzávalók:


• 25 dkg liszt
• 3 tojás
• 2 dkg élesztő
• kb. 0,5 dl tej
• kevés só
• cukor
• margarin


Az élesztőt futtasd meg kb. egy deci langyos, enyhén cukrozott tejben, egy evőkanálnyi olvasztott vajat pedig keverj el egy púpozott evőkanál cukorral és a 3 tojás sárgájával. Add hozzá a lisztet, a tejben felolvasztott élesztőt, egy csipet sót és 1-2 deci tejet, majd a tojások keményre felvert habját. Akkor jó a tészta állaga, ha könnyű, puha, de nem túl folyós. Miután a hozzávalókat alaposan átdolgoztad, meleg helyen, letakarva hagyd állni. Liszttel meghintett deszkán, kb. egy ujjnyi vastagságúra kell nyújtani, majd kisebb fánkvágóval vagy pogácsaszaggatóval kivágni, és forró olajban mindkét oldalán, rövid idő alatt megsütni.
Érdemes hozzá sűrű vaníliás vagy csokoládés sodót főzni, és ebbe a még meleg fánkok felét belemártogatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top