Gasztro

Csörögefánk

Megkezdõdtek a farsangi mulatságok, és ahogy nincs karácsony mákos, diós bejgli nélkül, úgy nem múlhat el ez az idõszak fánksütés nélkül.





Hozzávalók:


• 40 dkg liszt
• 10 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 1 dl tejföl
• 5 tojássárgája
• 1 kanál rum (elhagyható)


A puha vajat morzsold el a liszttel, add hozzá a tojássárgákat, a cukrot és a rumot, lazítsd tejföllel. Langyos helyen pihentesd egy-két órán át, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki 2-3 mm vastagságúra. Derelyeszaggatóval, vagy kés segítségével 4 cm széles, 6 cm hosszú téglalapokra vágd fel, melyek közepét hosszában hasítsd be. Ezen a nyíláson kell a tészta egyik csücskét áthúzni, hogy csavart formája legyen.
Forró olajban, közepes lángon mindkét oldalát süsd át, porcukorral és lekvárral ízesítheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése