Gasztro

Rizsfánk

Megkezdõdtek a farsangi mulatságok, és ahogy nincs karácsony mákos, diós bejgli nélkül, úgy nem múlhat el ez az idõszak fánksütés nélkül.





Hozzávalók:

• 20 dkg rizs
• 5 dkg cukor
• 2 tojás
• egy-egy citrom és narancs reszelt héja
• 2 dkg élesztő
• 5 dkg liszt
• kb. 0,5 dl tej
• fél bögre kandírozott gyümölcs és mazsola vegyesen, egy kupak rummal meglocsolva

A rizsből és a tejből főzz tejberizst, amikor kihűlt, keverd hozzá a reszelt citrom- és narancshéjat, a két tojás sárgáját, 2 evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt és 2 evőkanálnyi olvasztott vajat. Miután alaposan elkeverted, szórd bele a lisztet és a rumba áztatott kandírozott gyümölcsöt, legvégül forgasd bele a tojások keményre vert habját. Két evőkanál segítségével formázz galuskákat belőle, és forró olajban mindkét oldalát rövid idő alatt süsd meg. Tedd papírtörölközőre, hogy az olaj felszívódjon, és még melegen, vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórva tálalhatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top