nlc.hu
Gasztro
Tolófánk

Tolófánk

Megkezdõdtek a farsangi mulatságok, és ahogy nincs karácsony mákos, diós bejgli nélkül, úgy nem múlhat el ez az idõszak fánksütés nélkül.

Hozzávalók:

• 30 dkg liszt
• 3 tojás
• kevés cukor
• só




• margarin
• víz

Kb. 3 deci vízből és egy púpozott evőkanál cukorból főzz szirupot, majd add hozzá az ugyancsak egy evőkanálnyi vajat és egy csipet sót. Kevergesd, és apránként szórd bele a lisztet. Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ekkor keverj hozzá egy egész tojást és 2 tojás sárgáját. A tésztát hagyd pihenni néhány órára, majd tésztaformázóval vagy tolófánksütővel szaggasd bele a forró olajba, és mindkét oldalán süsd meg. Fahéjas porcukorral vagy lekvárral tálald még melegében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top