Gasztro

Túrós fánk

Megkezdõdtek a farsangi mulatságok, és ahogy nincs karácsony mákos, diós bejgli nélkül, úgy nem múlhat el ez az idõszak fánksütés nélkül.





Hozzávalók:


• 25 dkg áttört tehéntúró
• 2+2 tojás
• 5 dkg vaj
• 5 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 5 dl tej
• 5-5 dkg liszt és zsemlemorzsa

A puha vajat keverd el a cukorral, a vaníliás cukorral, 2 egész tojással és 2 tojás sárgájával. Szórd bele a sót, a tejet, a túrót, és keverd hozzá a 2 tojás keményre felvert habját. Adj hozzá még kb. 5-5 dkg lisztet és zsemlemorzsát, hogy sűrű massza keletkezzen. Talkedlisütőben vagy kiszaggatva, forró olajban süss belőle apró fánkokat, majd kettőt-kettőt gyümölcslekvárral ragassz össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top