nlc.hu
Gasztro
Penne mediterrán raguval

Penne mediterrán raguval

Hûvös idõben, nemcsak egy jól fûtött, meleg szoba képes felmelegíteni bennünket, gyakran ugyanezt a hatást érhetjük el egy jól kiválasztott fûszerkombinációval készült étellel is: megadja a szükséges belsõ égést.

Hozzávalók:






• egy fej padlizsán
• egy fej kisebb cukkíni (elhagyható)
• egy fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
• 1-2 fej paradicsom
• 1 kiskanál aprított chili paprika
• 2 dl főzőtejszín
• só, bors 
• penne tészta kifőzve


Kevés olajon párold meg az apróra felvágott vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát, majd a többi zöldséget: a padlizsánt, cukkínit, paradicsomot és párold tovább, ha szükséges önts alá kevés vizet. Fűszerezd sóval, borssal, chili paprikával. Amikor a zöldég megpuhult öntsd hozzá a főzőtejszínt. Addig főzd, amíg a tejszín egy kicsit „rottyan” és összesűrűsödik.
Tálald kifőtt penne tésztával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top