Hozzávalók:
20-20 dkg különböző szárított gyümölcs
(datolya, aszalt szilva, aszalt sárgabarack stb.)
3 fej vörös hagyma
4-5 dl almaecet
2-3 kiskanál só
egy evőkanál friss gyömbér
egy késhegynyi chili paprika
25-30 dkg cukor
A szárított gyümölcsöket és a hagymát vágd fel apró darabokra (a könnyebbség kedvéért használhatsz aprítógépet, vagy turmixot is. Egy lábosba öntsd bele az almaecetet (5 dl), ízesítsd sóval, fűszerezd gyömbérrel (1 kiskanálnyi) és a cukorral, hagymával, chili paprikával és szórd bele a gyümölcsöket. Alacsony hőmérsékleten főzd sűrűre, mintha lekvárt készítenél. Kb. 1-1,5 óra főzési idő kell neki. Ez alatt néhányszor fakanállal kevergesd át, nehogy odaégjen a lábos aljára. Befőttes üvegekbe töltve, 5 percre fordítsd fejjel lefelé. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is eltartható, mint a lekvár.