nlc.hu
Gasztro
Krumplis mártogatós

Krumplis mártogatós

Ha már csak pár szem krumpli mosolyog rád a kamra mélyébõl, vagy barátokat vársz egy könnyû esti csevejre, de nincs kedved felforgatni a konyhát.

Hozzávalók 2 személyre:

• fél kiló krumpli (a krumpli mennyiségét természetesen a vendégek száma határozza meg)
• olívaolaj, só, bors

A krumplikat jól megmosom és négybe vágom (ha nagyon nagyok, akkor több részre, hogy a hasábok ne legyenek túl vastagok, könnyen átsüljenek).
Besózom őket és szépen elterítem az adagot egy tepsibe. Meglocsolom olívaolajjal, majd alufóliával lefedem.






Tipp: általában tartok otthon (hűtőben tárolva) egy külön üvegben olyan olívaolajat, melybe beledobok pár gerezd fokhagymát és néhány levél bazsalikomot. Ezzel locsolva teljes az ízorgia!

 
Közepes hőfokon addig sütöm a krumlpikat, amíg a belsejük puha lesz, majd az alufóliát levéve kicsit megpirítom a tetejüket.
Tálba borítom és kezdődhet a lelkes tunkolás!



És amibe tunkoljuk:


Joghurtos-kapros tunk


Hozzávalók:


• 2dl joghurt
• egy gerezd fokhagyma
• kapor, só, bors

A joghurtot a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverem és már lehet is tunkolni!






 Tipp: egy csepp citromlé pikánsabbá teszi!

 




Sajtkrém

Hozzávalók:

egy doboz lágy krémsajt (Camping, Boci, stb)
1/2 deci tejszín
egy teáskanál vaj
só, bors, szerecsendió

A vajat megolvasztom és apránként hozzáadom a sajtot folyamatos keverés mellett. Amikor már elég híg, a tűzről levéve hozzáadom a tejszín és egy késhegynyi szerecsendiót. Ízlés szerint sózom, borsozom.
Tálalható!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top