Nos, megesik ez. És ha mindez nem lenne elég, minden irányból sokkolnak minket: up-date, fitness, wellness, makrobiotika, kilencven nap, Atkins. Már zsong a fejünk és elegünk van. De mit főzzek ma vacsorára?
Olyan egyszerű kérdés, de még a megszállott konyhatündérek is belefáradnak néha, nagyot sóhajtva gondolva át a hűtő tartalmát.
Plágium, mondhatják joggal a Nők Lapja Cafe
Gyorsan, egyszerűen, olcsón
Banándesszert egyszerűen
Krumplis mártogatós
Petrezselymes tojásburger
Lencsekrém
A legjobb ötleteket néha a kényszer szüli. A baráti körömben klasszikussá vált fokhagyma-krémlevesem egy elfuserált krumplilevesből keletkezett. Gyakorlatlan fakanálforgatóként az egyetemi évek alatt mégis én voltam népes albérletünk menüfelelőse. Ki ha én nem alapon feltettem a krumplilevest, majd a Finnugor történeti hangtan és alaktan érdekfeszítő tézisei elvonták a figyelmemet a fortyogó léről.
a hűtő már üres volt, a pénztárcámhoz hasonlóan. Rövid gondolko
Rögtönzött recepttáram természetesen csak hirtelen merítés, további ötletek vadászására bátran ajánlhatom Mit főzzek holnap topikunkat, illetve Vargha Zsé blogját.
Fokhagyma-krémleves álmodozóknak
|
Zárásként pedig álljon itt egyik kedvenc mesém Mosonyi Alíz: Boltosmesék című könyvéből, melynek utolsó mondata mindig átlendít a konyhapult melleti nehéz pillanataimon:
Ármányok boltja Ül az ifjú ármányka az Ármányok boltjában, és szövi az ármányt. |