nlc.hu
Gasztro
Petrezselymes tojáscsemege

Petrezselymes tojáscsemege

A tunéziai heti piacon találkoztam ezzel a furcsa tojásburgerrel, de ízvilága annyira elnyerte a tetszésemet, hogy hazai pályán is kísérletezni kezdtem. Az erdetit pitával készítik, de a zsömle is tökéletesen megfelel a célnak.

Hozzávalók 1 burgerhez:

• 1 tojás
• 1 pita vagy zsömle
• petrezselyem
• só, bors
• paradicsom, hagyma ízlés szerint

A tojást elkeverem a sóval, borssal és egy csapott evőkanál felapríttott petrezselyemmel.
Serpenyőben kevés olajat forrósítok (hogy ki tudjam a végén könnyen szedni a tojáslepényt), a forró serpenyőbe öntom a masszát, ügyelve, hogy egyben maradjon, s létrejöjjön egy tojáslepényke. A legcélszerűbb, ha van kisméretű serpenyőnk, de nagyban is meg lehet csinálni.

A lepényt a félbevágott zsemlébe (pita) teszem pár karika paradicsom és hagyma társaságában.


Ha valaki szereti az erőset, a zsömle belsejét megkenheti egy kis erősparikával elkevert olajjal.






Tipp: az eredeti receptben harissát használnak, melyet itthon is beszerezhetünk nagyobb fűszerboltokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top