nlc.hu
Gasztro
Almaszósz

Almaszósz


Hozzávalók:


• 2-3 db alma
• kb. 3-6 evőkanál cukor (ízléstől függően)
• 1-1 kiskanál szegfűszeg és fahéj (lehetőleg mindkettőből őrölt)
• 3 evőkanál fehérbor
• 1 evőkanál étkezési keményítő
• 1-2 evőkanál tejszín


Elkészítés:

Az alma héját hámozd le, majd a húsát vágd fel apró kockára. Annyi vízben, hogy éppen ellepje főzd puhára, közben ízesítsd a cukorral, és a fűszerekkel.
Amikor már puha az alma, add hozzá a bort is. Az étkezési keményítőt kevés tejszínnel keverd csomómentesre, és ezzel sűrítsd be az alma levét, az első „rottyanásig”. Nagyon jól illik párolt, vagy roston sült húsokhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top