nlc.hu
Gasztro

Fahéjas almapalacsinta







Hozzávalók:

• 20 dkg liszt
• 1 tojás,
• 1 csipet só
• 2-3 dl tej
•  kevés szódavíz
•  2 db alma
• 2 kiskanál őrölt fahéj 2evőkanál  porcukorral elkeverve
• margarin


Elkészítés:

A lisztből, tojásból, sóból, tejből, kevés szódavíz hozzáadásával készíts sűrű palacsintatésztát.
Hámozd meg az almát és vágd fel vékony gerezdekre. A palacsintasütőben forrósíts fel egy kevés margarint, tegyél bele néhány gerezd almát, és önts rá egy adag palacsintatésztát. A továbbiakban készítsd úgy, mint a hagyományos palacsintát: mindkét oldalán süsd meg, majd a fahéjjal elkevert porcukorral megszórva tálalhatod.

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top