nlc.hu
Gasztro
Gánica

Gánica

Hozzávalók:


• 1 kg burgonya
• 3 nagy fej vöröshagyma
• liszt, olaj, tejföl, só, bors

Elkészítés:

A nagyobb kockára vágott vöröshagymát forró olajon fonnyaszd meg. A meghámozott, felszeletelt krumplit főzd meg sós vízben, majd levét leöntve törd át. Keverj hozzá 2-3 evőkanálnyi lisztet, ízesítsd sóval, borssal és fortyanásig főzd tovább, hogy sűrű pépet kapj. Egy kiolajozott jénai tálba szaggass galuskákat a püréből. Locsold rá az üvegesre párolt hagymát és szaftját. Előmelegített sütőben rövid ideig – pirulásig – süsd. Tálaláskor meghintheted tejföllel.
Édes változatban a krumpli főzésénél kevesebb só és bors kell hozzá. Üvegesre párolt hagyma helyett pedig cukrozott mákkal hintsd meg a krumpligaluskákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top