Hozzávalók:
egy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg hajdina
A raguhoz:
egy fej vöröshagyma
20 dkg tofu
egy kisebb fej kelkáposzta
egy kiskanál szójaszósz
olívaolaj
Elkészítés:
A tofut vágd fel egyforma nagyságú kockára és locsold meg egy kiskanálnyi szójaszósszal, majd vajon rövid ideig pirítsd meg. A hajdinát hideg folyó vízbe mosd át néhányszor. Kevés olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a csíkokra vágott kelkáposztát, és kevés víz hozzáadásával párold puhára. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával, szójaszósszal.
A körethez kevés olajon párold meg a csíkokra vágott vöröshagymát, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és öntsd hozzá a víztől lecsöpögtetett hajdinát. Rövid ideig pirítsd meg, majd öntsd fel dupla annyi vízzel. Sózd meg és tetővel lefedve párold puhára.