Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg fagyasztott spenót
1 fej hagyma
6 ek. olívaolaj
reszelt szerecsendió
só
3 dkg reszelt parmezán sajt
8 tojás
fél liter paradicsompüré
1 póréhagyma, kakukkfű
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és 5 percig főzzük. A fagyos spenótot fölengedjük, lecsepegtetjük, kinyomjuk belőle a vizet. Az apróra vágott hagymát 4 ek. olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a krumplit és a spenótot, majd 5 percig pároljuk. Megszórjuk szerecsendióval, megsózzuk. A tojásokat a sajttal együtt felverjük, a zöldségeket hozzáadjuk, és egy 20 cm-es sütőformába töltjük a keveréket. 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. A póréhagymát a maradék olajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés meleg vizet és csipetnyi kakukkfüvet, majd 15 percig főzzük. A rántottát a szószban felmelegítjük, és tálaljuk.
Elkészítési idő:55 perc
Energiatartalom: 450 kcal/1881 kJ
Tipp A szószt üvegedényben 2-3 hónapig eltarthatjuk a fagyasztóban, a rántotta viszont csak néhány napig áll el a hűtőszekrényben. |