Hozzávalók 6 személyre:
2 tojás
25 dkg liszt
2 ek. olaj
só, őrölt bors
1 újhagyma
2 tk. vaj
25 dkg spenót
10 dkg márványsajt
2 ek. tejszín
5 dkg dióbél
az átkötéshez: újhagyma vagy snidling.
Elkészítés:
A tojásokat az átszitált liszttel tálban villával felverjük, apránként hozzáöntünk 3 dl szénsavas vizet és az olajat. Sóval, borssal ízesítjük, és fél órát pihentetjük. A felkarikázott hagymát a fele mennyiségű vajban megpároljuk, hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtetett spenótot, megsózzuk, és lefedve 3 percig főzzük, majd, a tetőt levéve, hagyjuk elfőni a vizet. A márványsajtot a tejszínben felolvasztjuk, hozzáadjuk a durvára vágott dióbelet, krémes állagúra keverjük, és hozzáadjuk a spenótot. Levesszük a tűzről. Egy 18 cm-es serpenyőt a maradék vajjal kikenünk, a palacsintamasszából egy keveset beleöntünk, mindkét oldalát megsütjük, és tányérra csúsztatjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyag tart. A palacsintákat megtöltjük a spenótos töltelékkel, és csomagokat formálunk belőlük, amelyeket újhagymaszálakkal vagy snidlinggel rögzítünk.
Elkészítési idő: 1 óra
Energiatatralom: 335 kcal/1400 kJ