Hozzávalók 8 személyre:
2 tojás
20 dkg liszt
só
a töltelékhez:
1 kg spenót
15 dkg vaj
30 dkg túró
10 dkg reszelt parmezán sajt
reszelt szerecsendió, só, őrölt bors
Elkészítés:
A lisztet a tojásokkal, 1 csipet sóval és 3 ek. vízzel eldolgozzuk, amíg puha és homogén tésztát kapunk. Ekkor tálba tesszük, és 30 percet pihentetjük. Közben a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, 7 dkg olvasztott vajban megpároljuk, 10 percig kislángon főzzük, majd feldaraboljuk. A túrót tálban összetörjük, hozzáadjuk a spenótot, a sajtot, 1 csipet szerecsendiót, sót, borsot, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát 25×30 cm-es négyzetté nyújtjuk, elsimítjuk rajta a keveréket, és a tésztát feltekerjük. Tiszta konyharuhába tekerjük, a végeit cérnával bevarrjuk. A tekercset forrásban lévő vízzel teli lábasba tesszük úgy, hogy vízszintesen maradjon, és 20 percig főzzük. Amikor kész, lecsepegtetjük, kitekerjük a konyharuhából, és felszeleteljük. A maradék olvasztott vajjal tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra+30 perc pihentetés
Energiatartalom: 380 kcal/1588 kJ