nlc.hu
Gasztro
Spenótszalámi

Spenótszalámi





Hozzávalók 8 személyre:

• 2 tojás
•  20 dkg liszt
•  só
a töltelékhez:
• 1 kg spenót
•  15 dkg vaj
•  30 dkg túró
•  10 dkg reszelt parmezán sajt
•  reszelt szerecsendió, só, őrölt bors


Elkészítés:

A lisztet a tojásokkal, 1 csipet sóval és 3 ek. vízzel eldolgozzuk, amíg puha és homogén tésztát kapunk. Ekkor tálba tesszük, és 30 percet pihentetjük. Közben a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, 7 dkg olvasztott vajban megpároljuk, 10 percig kislángon főzzük, majd feldaraboljuk. A túrót tálban összetörjük, hozzáadjuk a spenótot, a sajtot, 1 csipet szerecsendiót, sót, borsot, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát 25×30 cm-es négyzetté nyújtjuk, elsimítjuk rajta a keveréket, és a tésztát feltekerjük. Tiszta konyharuhába tekerjük, a végeit cérnával bevarrjuk. A tekercset forrásban lévő vízzel teli lábasba tesszük úgy, hogy vízszintesen maradjon, és 20 percig főzzük. Amikor kész, lecsepegtetjük, kitekerjük a konyharuhából, és felszeleteljük. A maradék olvasztott vajjal tálaljuk.







Elkészítési idő: 1 óra+30 perc pihentetés
Energiatartalom: 380 kcal/1588 kJ





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top