A sonka csonkját gyümölcsfára akasztották, hogy bőségesen teremjen, a kalács
Praktikus receptek |
Sonkás spagetti |
Mi inkább a praktikus oldalát nézve ajánlunk néhány variációt jellegzetes húsvéti ételeink utóéletére, mert bármilyen ízletes is a sonka tormával, vagy a kalács kakaóval, három négy nap után az ember lánya vágyik egy kis változatosságra.
Rakott sonkás tészta Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma 10 dkg margarin 20 dkg fõtt maradék húsvéti sonka 30 dkg nagy kockatészta 3 tojás 2 dl tejfõl zsemlemorzsa só, bors 5 dkg trappista sajt Elkészítés: A hagymát vágd fel apróra és a margarin felén pirítsd aranybarnára. A sonkát ugyancsak szeleteld fel apró kockákra. A tésztát enyhén sós, forrásban lévõ vízben fõzd ki, szűrd le és forgasd át a pirított hagymán és add hozzá a sonkakockákat. Keverd össze a tojássárgákat a tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal és add hozzá a felvert tojások habját is, majd lazán forgasd össze a sonkás tésztával. Egy jénai tálat kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával és öntsd bele a tojásos masszát, a maradék margarint pedig morzsold a tetejére. Fóliával letakarva, forró sütőbe 20 percig süsd, majd szórd meg a reszelt sajttal és fólia nélkül kb. 10 percig pirítsd. |