Hozzávalók:
kalács
3 tojás
3-4 evőkanál cukor
0,5 l tej
egy marék darált dió
2-3 alma nagyobb kockára szeletelve, mazsola
fahéj, őrölt szegfűszeg, vaníliás cukor, (rum)
kevés vaj, baracklekvár
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, vág ki a magházukat, majd húsát kockázd fel és keverd össze egy kevés fahéjjal, szegfűszeggel.
Egy kivajazott tűzálló tál alját béleld ki 2-3 szelet kaláccsal, locsold meg bőségesen a tej-tojássárgája-cukor vaníliás cukor keverékével. Szórd meg az almával, mazsolával, darált dióval, majd folytasd a rétegezést ismét: tejes-tojásos lébe mártott kalács, alma stb., az utolsó szelet kalácsot, kend be baracklekvárral.
Előmelegített sütőbe, kb. 180 °C-on, lefedve süsd 30 percig, közben a tojásfehérjéket verd fel kemény habbá egy evőkanál cukorral, kend a félig megsült sütemény tetejére és fedő nélkül süsd addig, amíg a hab megbarnul.