Hozzávalók:
3 db hónapos retek
2 szál újhagyma
2 db paradicsom
egy vastagabb szelet sonka
3-4 főtt tojás
egy csomag salátamix
fél citrom leve
3 evőkanál olíva olaj,
1 kiskanál mustár,
1 db csemege uborka
1 kiskanálnyi kapribogyó
1 csokor petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítás után a következőképpen vágd fel: a retket vékony karikára reszeld le, az újhagymát vágd fel kisebb karikákra, a paradicsomot és a főtt tojást cikkekre, a sonkát csíkokra és egy öblös tálban keverd össze a salátamix-el. Az öntethez aprítsd fel az uborkát, és a kapribogyót, keverd össze egy kiskanál mustárral, csepegtesd rá a citrom levét és locsold rá az olivaolajat. Ízesítheted egy kiskanál porcukorral, majd öntsd a salátára. Keverd össze és néhány órára tedd a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.