nlc.hu
Gasztro
Rakott padlizsán hús nélkül

Rakott padlizsán hús nélkül

Hozzávalók:

• 4 padlizsán
• 10 dkg barnarizs
• 40 dkg paradicsom
• 1 fej vörös hagyma
• 1-2 csokor petrezselyem
• 0,5 dl olívaolaj
• 4 gerezd fokhagyma
• só, bors
• 4 dl tej
• 10 dkg liszt
• 5 dkg vaj
• egy csipetnyi szerecsendió
• 4 tojás
• 20 dkg fetasajt


Elkészítés:

A padlizsánt alaposan mosd meg, vágd fel ujjnyi vastag, kb. egy centiméteres szeletekre majd kevés olajon pirítsd (vagy grillezd) meg mindkét oldalát. A paradicsom héját hámozd le és vágd fel apró kockára majd készítsd el a párolt rizst.
Két-három evőkanál olajon a megtisztított, finomra aprított hagymát és a zúzott fokhagymát fonnyasztd meg, add hozzá a paradicsomkockákat, az apróra vágott petrezselymet és rövid ideig, kb. 10 percig párold össze. Ha elkészült ízesítsd sóval, borssal és keverd össze a párolt rizzsel.
Egy jénai tálat, vagy tepsit kenj ki olajjal, fektesd rá a padlizsánszeleteket, egy réteg paradicsomos rizst, majd ismét padlizsánt. Legvégül öntsd le sajtos szósszal.

Sajtszósz elkészítése:

5 dkg vajból, 10 dkg lisztből, és 4 dl tejből készíts besamell-szószt, ha kihűlt keverj bele 4 egész tojást.
A rakott padlizsán tetejére morzsold szét a feta sajtot.
Előmelegített sütőbe, alacsony hőfokon 35-40 percig süsd készre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top