Hozzávalók:
6 db tojás
14 dkg cukor
14 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg csokoládé
tej
15 dkg cukor
egy-két csepp citromlé vagy ecet
Elkészítés:
A tojások sárgáját keverd el 10 dkg cukorral, majd egy másik edényben a tojásfehérjéket egy robotgéppel, és a maradék 4 dkg cukor (kb. 2 evőkanál) hozzáadásával verd kemény habbá. Add hozzá a lisztet és a tojássárgás-cukros keveréket. Egy kerek tortaforma hátát olajozd be vékonyan, szórd be liszttel és egyenként kb. 6-8 perc alatt süss 6 egyforma tortalapot. A csokoládét kevés (4-5) evőkanál tejjel főzd sűrűre és hagyd hűlni. A puha vajat keverd el a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd add a kihűlt csokoládéhoz. Ezzel a krémmel kend be az 5 darab tortalap tetejét és oldalát. A 6. lapra pedig jöhet a cukormáz: a 15 dkg cukrot, néhány csepp ecettel olvassz fel egy serpenyőben, állandó kevergetés mellett. Akkor jó, ha a cukor világosbarnára pirul, átlátszó lesz, állaga pedig folyékony. Ezt a folyékony masszát egyenletesen kend szét a félretett piskótalapon, meleg késsel jelöld be a szeleteket: félbe, majd negyedekbe (8 db cikk lesz), még mielőtt megdermedne, vágd szeletekre. Hagyd hűlni és tedd a cikkeket a torta tetejére.