nlc.hu
Gasztro
Dobostorta

Dobostorta

Hozzávalók:


• 6 db tojás
• 14 dkg cukor
• 14 dkg liszt
• 25 dkg vaj
• 20 dkg porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 15 dkg csokoládé
• tej
• 15 dkg cukor
• egy-két csepp citromlé vagy ecet

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverd el 10 dkg cukorral, majd egy másik edényben a tojásfehérjéket egy robotgéppel, és a maradék 4 dkg cukor (kb. 2 evőkanál) hozzáadásával verd kemény habbá. Add hozzá a lisztet és a tojássárgás-cukros keveréket. Egy kerek tortaforma hátát olajozd be vékonyan, szórd be liszttel és egyenként kb. 6-8 perc alatt süss 6 egyforma tortalapot. A csokoládét kevés (4-5) evőkanál tejjel főzd sűrűre és hagyd hűlni. A puha vajat keverd el a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd add a kihűlt csokoládéhoz. Ezzel a krémmel kend be az 5 darab tortalap tetejét és oldalát. A 6. lapra pedig jöhet a cukormáz: a 15 dkg cukrot, néhány csepp ecettel olvassz fel egy serpenyőben, állandó kevergetés mellett. Akkor jó, ha a cukor világosbarnára pirul, „átlátszó” lesz, állaga pedig folyékony. Ezt a folyékony masszát egyenletesen kend szét a félretett piskótalapon, meleg késsel jelöld be a szeleteket: félbe, majd negyedekbe (8 db cikk lesz), még mielőtt megdermedne, vágd szeletekre. Hagyd hűlni és tedd a cikkeket a torta tetejére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top